Antinori Tignanello 2016 1.5l
41,990.00RSD
Italija
Toscana
80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
Crveno vino
Suvo vino
14%
1.5l
Antinori
Status: Dostupno
OPIS:
Antinori Tignanello 2016 je ikonično crveno vino iz vinarije Antinori, koja je prepoznata kao jedna od najprestižnijih vinarija u Italiji, a i širom sveta. Ova posebna etiketa dolazi iz toskanske regije, konkretno iz oblasti Chianti Classico, i predstavlja jedno od najvažnijih vina u istoriji italijanske vinske proizvodnje. Tignanello 2016 je blend sorti Sangiovese (80%), Cabernet Sauvignon (15%) i Cabernet Franc (5%), što mu daje savršen balans između svežine, snage i kompleksnosti. Ovaj vinogradarski poduhvat se odlikuje pažljivom obradom i zrenjem u najboljim barik sudovima, što mu daje elegantnu strukturu i sofisticirane arome. Na mirisu, Tignanello 2016 otkriva bogatstvo crnog voća, poput zrelih višanja, borovnica i crnog ribizla, uz suptilne note začina, duvana, suve trave i tamne čokolade. Kako vino zri, pojavljuju se još složeniji mirisi, poput suve smokve i blagih drvenih nota, što vinoljupcima pruža nezaboravno iskustvo. U ustima, Tignanello 2016 je vino sa impresivnom strukturom. Tanini su mekani i dobro integrisani, a telo je bogato, ali i harmonično. Njegova svežina i elegancija čine da se savršeno uklopi u dugotrajan završni ukus, koji ostavlja trag začinskih i voćnih tonova. Ovaj vino ima potencijal za dalji razvoj i sazrevanje tokom godina. Idealno je poslužiti Tignanello 2016 na temperaturi od 16-18°C. Preporučuje se uz jela od crvenog mesa, pečenu divljač, bogate italijanske paste sa mesnim sosovima, kao i zrele sireve. Zbog svojih izuzetnih karakteristika, Tignanello 2016 je vino koje se odlikuje velikim potencijalom za odležavanje. S vremenom će razviti još bogatije i kompleksnije arome, pa je odličan izbor za ljubitelje vina koji žele da uživaju u njegovom sazrevanju. Sa magnum flašom (1.5l), ovo vino je savršen izbor za posebne prilike, okupljanja i svečane događaje, kada želite da impresionirate svoje goste vrhunskim vinom.