OPIS:
Derrumbers Meskal San Luis proizvodpretežno začinjenom aromom, u sebi ima biber, kardam (začinska biljka sai se upravo u istoimenom mestu, San Luis, koje se razlikuje od ostalih meskal proizvodnih sela u regiji Oahaka, svojim obiljem začina i vrlo intenzivnom svežinom. Dolazi sa istoka) i mošus. Zastupljene su i mogu se osetiti voćne (citrusno voće, crveno voće) i slane arome. Ukusu cvetnog i aromatičnog bilja uz primese crnog sladića, nećete moći da odolite.Pored opšte poznate tekile, još jedan destilat koji nastaje od različitih tipova agave jeste meskal. Proizvodi se na jugoistoku Meksika, u državi Oahaka i nastaje upravo od određenih vrsta agave, poput Espadina, Mano Larga i Bermeja. Još jedna od glavnih razlika između tekile i meskala je u tome što se agava za tekilu kuva na pari dok se agave za meskal peku. Potreban period za sazrevanje ovih agava je 8-9 godina.